Grootse retailcampagne rond Meimaand Filmmaand

maandag 04 april 2016 - 13:04

Brancheverenigingen NVER en NVPI, televisiezender Veronica en de Nationale EntertainmentCard organiseren deze maand een event dat zich richt op de filmliefhebber: Veronica’s Meimaand Filmmaand.

Het startschot voor Meimaand Filmmaand wordt op 18 april gegeven. Retailers ontvangen dan een speciale cadeaukaart met een waarde van vijf euro. Die kunnen zij als een cadeau meegeven aan iedere klant die een entertainmentproduct koopt. De kaart is op een later tijdstip te gebruiken om korting te krijgen bij de aanschaf van een dvd of Blu-ray.

Er verschijnen vier verschillende kaarten met graphics van in het oog springende filmposters van films die Veronica tijdens de Meimaand Filmmaand uitzendt (zoals de Bourne-films, The Hunger Games, The Hobbit en Non-Stop).

De NVER verspreidt 150.000 cadeaukaarten via de aangesloten winkels. Daarnaast worden er 350.000 stuks bijgevoegd bij Veronica Magazine editie 16. Als de consument de kaart in de winkel wil gebruiken, moet hij deze wel eerst activeren op de website van Veronica tv.

NVER-directeur Martin de Wilde noemt de Meimaand Filmmaand-actie ‘goed voor retail, de dvd-distributeur en Veronica tv’. “Vanuit ons retailpanel kwam het verzoek om eens iets te bedenken voor de dvd-sector. We hebben de koppen bij elkaar gestoken en het leek ons een erg goed idee om een actie te introduceren rond de Meimaand Filmmaand van Veronica. Ook de NVPI werd bij de plannen betrokken. Directeur Jaap Bruijnen heeft toen contact gezocht met Veronica en zo is het balletje gaan rollen. De zender was vanaf het eerste moment gecharmeerd. Inmiddels staat er een complete campagne in de stijgers. Een campagne die goed is voor de retail, de dvd-distributeurs en Veronica tv.”

Deelnemende winkeliers ontvangen een uitgebreid POS-pakket met poster en streamers. Het tegoed op de kaart is van 1 mei tot en met 30 juni 2016 te besteden aan een dvd of Blu-ray, bij een minimale besteding van 10 euro.

Meer informatie over deze actie leest u in het nieuwste nummer van Entertainment Business dat eind deze week bij de abonnees verschijnt.