Derde opeenvolgende nummer 1-album voor TopNotch

vrijdag 14 juli 2017 - 13:42

Platenmaatschappij TopNotch scoort deze week zijn derde opeenvolgende nummer 1-notering in de GfK Dutch Album Top 100. Ditmaal is het de rapgroep SFB die met het album 77 Nachten de nummer 1-positie pakt in de albumlijst.

Nadat Lil Kleine met diens album Alleen vijf weken op de eerste plaats van de Album Top 100 stond genoteerd was het vorige week Ronnie Flex die met zijn album Rémi de eerste plaats overnam van zijn vriend en stalgenoot. Op zijn beurt wordt hij weer van die plek verdreven door het eveneens bij TopNotch onder contract staande gezelschap SFB (Strictly Family Business).

Enkele leden van SFB kwamen dit jaar in het nieuws doordat zij in Suriname werden vastgezet op verdenking van aanranding van een minderjarige. Na 77 dagen werden de twee nog vastzittende en schuldig bevonden leden van SFB vrijgelaten. Hun ervaringen in de gevangenis hebben de basis gelegd voor het nieuwe album 77 Nachten.    

Het album bevat veertien tracks waaronder samenwerkingen met Sevn Alias (in het nummer Pon Road), Lijpe (Hope & Pray), Jonna Fraser (Switch Sides) en Ronnie Flex (Lovely Body), de man die zij dus vandaag hebben verdreven van de eerste plaats in de Album Top 100. De op het album staande singles Way It Goes en Badman Flex feat. Jonna Fraser zijn inmiddels met goud bekroond. Alle tracks van het album staan deze week ook genoteerd in de GfK Dutch Single Top 100.