‘Licentiedeal tussen Spotify en Sony is rond’

donderdag 13 juli 2017 - 11:33

Spotify en Sony hebben een licentieovereenkomst gesloten. Details zijn niet bekendgemaakt, maar de deal komt overeen met de overeenkomsten die Spotify eerder sloot met Universal en Merlin.

Door de licentiedeal komt de beursgang van Spotify weer dichterbij. De overeenkomst werd niet officieel bevestigd, maar Billboard meldde het nieuws op basis van verschillende bronnen. Begin april sloot de muziekdienst een overeenkomst met Universal, later in de maand volgde Merlin.

Net als Universal en Merlin mag Sony releases voor een periode van twee weken exclusief aanbieden aan betalende Spotify-gebruikers. Volgens Financial Times hoeft Spotify minder royalty's hoeft betalen als artiesten gebruikmaken van deze zogeheten flexible release policy.

Van de drie majors heeft alleen Warner nog geen overeenstemming bereikt met Spotify. Het nettoverlies van de muziekdienst is vorig jaar volgens Billboard verdubbeld naar 568 miljoen dollar. Spotify heeft momenteel 140 miljoen maandelijkse gebruikers, waarvan 50 miljoen een betaald abonnement hebben.