George A. Romero op 77-jarige leeftijd gestorven

maandag 17 juli 2017 - 10:37

George A. Romero, de grondleger van het moderne zombiegenre, is op 77-jarige leeftijd overleden. De filmmaker was vooral bekend om zijn Night Of The Living Dead-serie.

Op basis van een verklaring van zijn familie melden diverse Amerikaanse media dat George A. Romero gisteren in zijn slaap stierf na een korte maar agressieve strijd tegen kanker.

Als filmmaker brak George A. Romero door in 1968 met de zombiefilm Night Of The Living Dead, een griezelfilm die het zombiegenre op de kaart zette. Hij introduceerde de levende doden die langzaam liepen, een voorkeur hadden voor mensenvlees en enkel te doden waren met een schot door het hoofd. Daarnaast schuwde Romero niet om sociaal-maatschappelijke onderwerpen als racisme in zijn films te verwerken.  

De regisseur maakte in totaal zes zombiefilms (Dawn of the Dead, Day of the Dead, Land of the Dead, Diary of the Dead en Survival of the Dead). De laatste jaren produceerde Romero vooral. Ook leende hij zijn stem voor een videogame (Call Of The Dead) en schreef hij voor Marvel Comics verschillende miniseries onder de vlag Empire Of The Dead.