PSV neemt na twee dagen afscheid van e-sporter

maandag 17 juli 2017 - 10:29

De e-sporter Tony Kok, die door PSV werd aangenomen om de voetbalclub in de digitale arena te vertegenwoordigen, is ontslagen. De 22-jarige Kok zou zich in het verleden vaak negatief uitgelaten hebben over PSV.

Op zijn website meldt PSV dat het contract met e-sporter Tony Kok per direct verbroken is. Hij was twee dagen in dienst van de club. De clubleiding heeft geconstateerd dat Kok en zijn management te kort zijn geschoten in het delen van informatie over het verleden van de gamer. Het gedrag dat Kok enkele jaren geleden online heeft vertoond, staat dermate ver van de kernwaarden van PSV dat een vervolg van de samenwerking onmogelijk is. Op Twitter liet Kok zich enkele jaren geleden ‘niet bepaald’ positief uit over PSV.

Guus Pennings, manager Marketing & Media van PSV: “Vanzelfsprekend hebben we een antecedentenonderzoek gedaan. Om een goed beeld van iemand te krijgen, ook wat betreft onlinegedrag, is het echter noodzakelijk dat de andere partij volledig open kaart speelt. En dat is niet het geval geweest. Wij betreuren dat. Het is een vervelende ervaring op het speelveld van e-sports maar daarom ook direct een wijze les.”

PSV meldt wel dat de ambitie op het gebied van e-sports ‘onverminderd groot’ blijft en op zoek gaat naar een vervanger voor Kok.