Tweede nummer 1-album voor Taylor Swift

vrijdag 17 november 2017 - 12:01

Reputation van Taylor Swift komt deze week binnen op de eerste plaats van de GfK Dutch Album Top 100. Daarmee scoort de Amerikaanse zangeres haar tweede nummer 1-notering in de lijst.

Met haar album 1989 behaalde Taylor Swift in november 2014 haar eerste nummer 1-notering in ons land. Ook die plaat kwam binnen op de eerste plaats van de Album Top 100. Een week later moest Swift die eerste plaats afstaan aan Frans Bauer met diens album Lieve Schat.

Voor haar zesde studioalbum Reputation heeft Swift opnieuw samengewerkt met songwriters en producers als Max Martin (Britney Spears, Katy Perry, The Weeknd), Shellback (P!nk, Adele) en Bleachers-frontman Jack Antonoff. Het album bevat vijftien tracks waaronder de singles Look What You Made Me Do, …Ready For It?  en het door Swift samen met Ed Sheeran gecomponeerde en uitgevoerde duet End Game (feat. Future).

Naar verwachting komt Reputation deze week ook binnen in de Engelse en Amerikaanse albumcharts. Alleen in Amerika zijn in de eerste week van release ruim één miljoen exemplaren van Reputation verkocht. Daarmee is Reputation in Amerika het best verkochte album van het jaar.

In mei 2018 start Taylor Swift haar Reputation Stadium Tour waarvoor vooralsnog alleen 27 concerten in Noord-Amerika zijn bevestigd. Europese concertdata volgen spoedig.