Belgische minister wil verkoop loot crates aan banden leggen

woensdag 22 november 2017 - 14:30

De Belgische minister van Justitie Koen Geens wil de verkoop van games met zogenoemde loot crates verbieden. “Gokken en gamen vermengen, zeker op jonge leeftijd, is gevaarlijk voor de geestelijke gezondheid van het kind”, aldus de minister.

Geens wil voorkomen dat loot crates in games worden gebruikt. “Maar dat vraagt tijd, want we moeten hiermee naar Europa. We gaan zeker proberen om het te verbieden”, aldus de Belgische minister van Justitie tegen VTM Nieuws

De Europese organisatie PEGI maakte in oktober bekend dat het loot boxes niet ziet als een vorm van gokken. De Amerikaanse evenknie ESRB vergelijkt deze vorm van digitaal kopen met het verzamelen van fysieke Pokémon-kaarten.

De controverse rond loot crates werd aan geslingerd door de release van Star Wars: Battlefront II. Uitgever Electronic Arts paste na kritiek van de Belgische en Nederlandse Kansspelcommissie de mogelijkheid aan om echt geld uit te geven. Loot crates worden echter in veel andere games gebruikt, waaronder Middle Earth Shadow Of War, WWE 2K18 en Call Of Duty: WWII.