Vfonds nieuwe hoofdsponsor van International Film Festival Rotterdam

dinsdag 21 november 2017 - 14:36

International Film Festival Rotterdam heeft de komende drie jaar een nieuwe hoofdsponsor: Het Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg, kortweg vfonds.

In een persbericht verduidelijkt International Film Festival Rotterdam (IFFR) de link met vfonds. "Het vfonds zet zich in voor een rechtvaardige en vreedzame democratie waaraan ieder mens kan bijdragen en steunt daarom IFFR als hoeder van het vrije woord en aanjager van maatschappelijke discussie." Door middel van voorlichting, educatie en publiciteit benadrukt het vfonds het belang van wederzijds begrip binnen de samenleving. De vereniging zal daarom ook nauw betrokken zijn bij het Talks-programma van IFFR. 

Festivaldirecteur Bero Beyer is verheugd over de samenwerking met het vfonds: “IFFR en het vfonds delen hun hoge waardering voor dialoog, reflectie, vrijheid, tolerantie en openheid. Deze ondersteuning sterkt IFFR in haar missie om onafhankelijke wereldcinema een groot podium te geven.” Cees de Veer, lid raad van bestuur vfonds vult aan: “Films openen onze ogen en doen ons beseffen dat vrijheid en democratie niet vanzelfsprekend zijn. Samen met onze partners en vrienden willen wij het verschil maken.”

FotoLinks Cees de Veer, lid raad van bestuur vfonds; rechts Bero Beyer, festivaldirecteur International Film Festival Rotterdam