Zilveren Duif Awards keren volgend jaar terug

dinsdag 04 september 2018 - 14:03

Na een afwezigheid van twee jaar worden in 2019 weer de Zilveren Duif Awards uitgereikt. Het evenement vindt volgend jaar plaats op 14 maart. Het nominatietraject is deze maand van start gegaan.

De organisatie zegt dat de zevende editie van de Zilveren Duif Awards ‘in een nieuw jasje wordt gestoken’. Jong en oud, nieuw en ervaren talent krijgt de gelegenheid om hun muziek mee te laten dingen naar een Zilveren Duif Award. Inschrijven kan tot 15 oktober op de website van de Zilveren Duif Awards.

Het concept voor de Zilveren Duif Awards is, voor de uitreiking op 14 maart volgend jaar, in de basis hetzelfde gebleven. Het gala in De Basiliek in Veenendaal wordt weer een avondvullende show waar de beste christelijke muziek centraal staat met live acts en de uitreikingen in meerdere categorieën, variërend van Album van het jaar tot een Oeuvre award.

Het afgelopen jaar heeft een interim-bestuur uitgebreid de opzet van en visie voor de Zilveren Duif Awards besproken. Met de nieuwe editie treedt ook het nieuwe bestuur van stichting Zilveren Duif aan. Het nieuwe bestuur bestaat uit Jochebed Neuteboom (voorzitter), Laura Mukrab (secretaris), Leon van Steensel en Ben Scholten (penningmeester).

Zilveren Duif is een samenwerkingsverband van christelijke platenmaatschappijen, media en muziekorganisaties. De stichting wil een netwerk en online platform zijn ter ondersteuning van artiesten met een christelijke identiteit.

In 2017 vond er geen uitreiking plaats om een visie voor de toekomst te ontwikkelen, en ook het jaar erna werden de Zilveren Duiven niet uitgereikt.