BankGiro Loterij nieuwe partner zomerconcerten Concertgebouw

donderdag 20 september 2018 - 10:13

De BankGiro Loterij is de nieuwe partner van Het Koninklijk Concertgebouw in de zomermaanden juli en augustus. Met de BankGiro Loterij ZomerConcerten zet de loterij de traditie voort die Robeco in 1989 begon.

De succesformule van de zomerprogrammering blijft met de BankGiro Loterij intact: twee maanden lang laagdrempelige concerten van hoge kwaliteit voor een divers publiek

Deelnemers aan de BankGiro Loterij kunnen straks met hun BankGiro Loterij VIP-KAART met voorrang en met 50% korting kaarten bestellen voor de ZomerConcerten. Met hun deelname ondersteunen zij tegelijk Het Concertgebouw Fonds, dat deze bijdrage gebruikt voor onder meer de instandhouding en verdere verduurzaming van het monumentale pand. Met de BankGiro Loterij ZomerConcerten wordt deze samenwerking verder uitgebouwd.

Daan Peters, managing director van de BankGiro Loterij: “Wij vinden het mooi dat we op deze manier de samenwerking met Het Concertgebouw verdiepen. De zomerprogrammering is een mooi initiatief dat wij graag willen voortzetten. Daarnaast sluit dit naadloos aan bij onze missie om cultuur te behouden en toegankelijk te maken voor een breed publiek.”

Simon Reinink, algemeen directeur Het Concertgebouw: “Het Concertgebouw is zeer verheugd over de uitbreiding van de samenwerking met de BankGiro Loterij. Het stelt ons in staat blijvend te werken aan nieuwe concertvormen en nieuwe artistieke wegen. Het zomerprogramma van Het Concertgebouw, in de loop der jaren uitgegroeid tot een ijkpunt voor muziekliefhebbers in juli en augustus, maken we met deze samenwerking nóg toegankelijker.”

Op de foto: Daan Peters en Simon Reinink
Fotograaf: Jop Starmans