CEO Martin Bandier vertrekt bij Sony/ATV

dinsdag 18 september 2018 - 14:50

Martin Bandier gaat Sony/ATV in maart verlaten. Dat heeft de directeur bekendgemaakt in een interne memo. Zijn contract loopt dan af en de topman gaat die niet verlengen.

In de memo, die in handen kwam van Complete Music Update, staat dat Bandier twaalf ‘geweldige jaren’ heeft gehad bij Sony/ATV. De afzwaaiende CEO zegt dat zijn tijd bij de publisher ‘het hoogtepunt van zijn carrière’ is.

Onder leiding van Bandier werd Sony/ATV van de vierde naar de grootste muziekpublisher in de wereld. In oktober 2016 kwam het aandeel van 50 procent in Sony/ATV dat toen nog in het bezit was van de erfgenamen van Michael Jackson volledig in handen van Sony. Eind 2011 werd al een grote slag geslagen met de acquisitie van EMI Music Publishing.

Volgens Complete Music Update maakt Jon Platt grote kans om de opvolger te worden van Bandier. De CEO van Warner/Chappell maakte vorige week bekend het bedrijf te gaan verlaten. De vakpublicatie speculeert dat de weg voor Platt is vrijgemaakt om Sony/ATV te gaan leiden.