Call of Duty: Infinite Warfare Absolution DLC nu beschikbaar

vrijdag 07 juli 2017 - 14:36

Absolution, het derde DLC pack voor Call of Duty: Infinite Warfare, is nu verkrijgbaar op het PlayStation Network van PlayStation 4. Absolution levert vier nieuwe, gevarieerde multiplayer maps die zijn ontworpen om tegemoet te komen aan de diverse speelstijlen die in de game mogelijk zijn. Het DLC pack bevat ook de co-op mode "Attack of the Radioactive Thing!" met actrice Cassandra Peterson als Elvira in een jaren '50-stijl Creature Feature zombie-ervaring.

"Ongeacht je speelstijl, of je nu graag een sniper op afstand speelt, of de vijand liever dicht op de huid zit, ons team heeft de nieuwe maps in Absolution zo gemaakt dat er voor ieder wat wils is," zegt Dave Stohl, studiohoofd bij Infinity Ward. "Met Attack of the Radioactive Thing!, krijgt het gestoorde zombieverhaal een nieuwe wending, dit keer in de richting van de klassieke horrorfilms uit de jaren '50. Een kustplaats wordt compleet gesloopt door een nieuwe soort vijand waar onze fans vast van zullen smullen. En natuurlijk zijn er ook weer de hordes ondoden, inclusief gloednieuwe wapens en traps om ze mee te bestrijden."

Attack of the Radioactive Thing! is het volgende hoofdstuk in het zombieverhaal van Call of Duty: Infinite Warfare. Het draait opnieuw om Willard Wyler, de genadeloze filmregisseur en schurk met de stem en voorkomen van Paul Reubens (Pee-wee's Big Holiday, Gotham). Wyler heeft de vier helden opgesloten in een gloednieuwe horrorfilm in de stijl van de klassieke Creature Feature-films uit de jaren '50. Spelers moeten het opnemen tegen een nieuwe reeks zombievijanden in een verwoeste kustplaats waar een wetenschappelijk experiment van de regering de inwoners heeft veranderd in bloeddorstige zombies – en ook nog eens een nieuwe biologische dreiging heeft ontketend. Gelukkig krijgen spelers hulp van horrorfilmicoon Elvira, met de stem en het voorkomen van Cassandra Peterson (Elvira: Mistress of the Dark, Elvira's Movie Macabre). Zij helpt spelers overleven en geeft ze tips en zijmissies in haar unieke Elvira-stijl. De geliefde zombie-actie van Call of Duty wordt verrijkt met nieuwe wapens, traps en meer. Seth Green (Robot Chicken, Austin Powers) als "the Scientist;" Ike Barinholtz (Neighbors, Suicide Squad) als "the Rebel;" Jay Pharoah (White Famous, Saturday Night Live) als "the Soldier;" en Sasheer Zamata (Saturday Night Live, Pizza Mind) als "the School Girl," keren allemaal terug in deze gloednieuwe ervaring binnen het doorlopende verhaal.

Naast Attack of the Radioactive Thing! levert Absolution vier nieuwe multiplayer maps:

Bermuda
Een sloppenwijk die is gebouwd rondom de resten van een vergaan schip. Bermuda laat spelers bukken, duiken en langs muren bewegen, van de vismarkt naar de vuurtoren, in een kleine tot gemiddeld grote map die door water en zandstormen is verweerd.

Permafrost
Permafrost stuurt spelers naar de bevroren skyline van een stad, waar ze hun aanvallen op de grond moeten plannen langs drie hoofdbanen. In deze kleine map verplaatsen spelers zich vanaf de straat naar het treinstation, de zwerverstad en het vervallen theater.

Fore
Het enige kleine op de grote map Fore is de mini-golfbaan waar de spelers op vechten. Fore biedt volop visuele variatie. Het ene moment bevinden spelers zich in magische wouden, het volgende staan ze op een reusachtig waterijsje, of hoog bovenop de kasteelmuren.

Ember
Ember speelt in een oud kasteeldorpje waarin de oude omgeving is verrijkt met moderne technologie. Deze remake van de klassieke map Resistance uit Modern Warfare® 3 bevat onder andere lava, galgen en een martelkamer, waar spelers maar beter dicht bij hun teamgenoten kunnen blijven.

Het Call of Duty: Infinite Warfare Sabotage DLC Map Pack is verkrijgbaar via de Call of Duty: Infinite Warfare Season Pass. Deze is apart verkrijgbaar of als onderdeel van de Legacy Pro of Digital Deluxe editions van de game. De Season Pass geeft met korting toegang tot alle vier Call of Duty: Infinite Warfare DLC Map Packs die verschijnen in 2017 (de Season Pass heeft een adviesprijs van €49.99, de vier individuele Map Packs hebben een adviesprijs van €15 per stuk). Season Pass-bezitters ontvangen bij aanschaf ook drie nieuwe basiswapens, 10 Rare Supply Drops en 1.000 bonus Salvage Credits om nieuwe prototype-wapens mee te craften.

Call of Duty: Infinite Warfare Sabotage wordt gepubliceerd door Activision Publishing, Inc. en is ontwikkeld door Infinity Ward. Call of Duty: Infinite Warfare heeft een PEGI-rating voor 18+. Ga voor meer informatie naar www.callofduty.com. Fans kunnen @CallofDuty ook volgen op Twitter, Instagram en Facebook.