Together PANGEA redt punkrock

dinsdag 04 juli 2017 - 13:07

De L.A. punk band Together PANGEA brengt op 25 augustus het nieuwe album Bulls & Roosters uit. Onlangs verscheen de eerste single Better Find Out, die in première ging op Stereogum en lovend ontvangen werd door de internationale media. Dit najaar komt de band naar Europa, waarbij ze op 20 en 22 november te zien zijn in Paradiso Noord (Amsterdam) en Effenaar (Eindhoven) .

Op het langverwachte vierde studio album Bulls & Roosters weet Together PANGEA een brug te slaan tussen moderne rock 'n roll en de 'in your face' punk sound waarmee ze in de afgelopen jaren bekendheid verwierven. Op het album, dat door Andrew Schubert (Wand, Mean Jeans) en de band zelf geproduceerd werd, en gemixt is door Chris Coady (TV On The Radio, Beach House, The Black Lips) klinkt de band harder en relevanter dan ooit, mede doordat alle songs analoog werden opgenomen in de Golden Beat studio's in Los Angeles.

Bulls & Roosters is een nieuw hoofdstuk in het jongensboek van de ontvlambare punkers uit Los Angeles. Jelly Jam uit 2010 oliede de motor, Living Dummy uit 2011 streek de lucifer aan en Badillac uit 2014 liet de hel losbarsten. Met miljoenen streams, syncs in series als NCIS en Animals, en support van invloedrijke muzieksites als Consequence of Sound, Pitchfork, NME, MTV en Stereogum is Together PANGEA groter dan ooit en geven ze een nieuwe dementie aan de term 'badass'!